Natten mot årets sista dag har jag städat och röjt och slängt och radat. I drömmarna har mitt arbetsrum på jobbet tömts, i timmar tycktes drömmen pågå och bråtet verkade aldrig ta slut.

I verkligheten har jag situationen väl under kontroll. Någon hyllmeter böcker, ett antal mappar och en samling fotografier och prydnadsföremål ska fraktas hem inför pensioneringsdatum 30.3.

Men i drömmen hittades röra efter rådd. Lådorna var fyllda av papper och dokument, jag kom inte loss.

När klockan ringde sju hade jag redan legat vaken en god stund. Lite kallsvettig efter städnatten. Det har aviserats avbrott i vattendistributionen i huset under förmiddagen, så det gällde att komma igång fast dagen annars är ledig.

Nytt år, nya funderingar. Ny almanacka – jag köpte en rosa i år, ifjol såldes bara silvergrå. Det fanns drivor kvar av den pinka färgen, inte populär som vuxenalmanacka, tydligen.

Men jag älskar den.

Satte igång med att revidera min förteckning över lösenord och minnesdirektiv av olika slag. Det var en hel rad som inte behövs så länge till: lösen för ytterdörren på jobbet, lösen till datorn, påminnelser om kundjouren och lösen till kundmailen, wi-fi till kunddatorn, lösen hit och koder dit.

En hel sida behövde inte kopieras längre.

Plats för något nytt. Men koderna lär inte ta slut fast förvärvsarbetet gör det.

I telefonen blänker kallelserna till det kommande årets personalmöten fram, kommunikationschefen sitter vid datorn, tydligen. Bara det första ska jag klicka acceptera för, sen blir det semester.

Och tänk, jag känner mig inte gammal alls.

Bara i knäna.

Men ganska nyfiken, nog!

Ett nytt – och gott – år önskar jag alla läsare!