Två veckor semester kvar, sen blir det pension. Inga nyheter om pensionssumman ännu – ärendet är under behandling läser jag på nätet.

Dryga fem veckor har jag drällt här hemma nu – och kan knappt minnas hur det gick till att i ottan dra sig mot arbetsplatsen. En liten påminnelse får jag inkommande veckor då jag har två resterande arbetsdagar att avverka.

Märkligt naturligt faller det sig att vakna utan stress, läsa alla artiklar om Brexit i båda hufvudstadsdrakarna, titta noga på vad TV-tablåerna och Netflix har att erbjuda, dricka många koppar kaffe …

I mitt lättjefulla leverne har jag alltsomoftast sällskap av dottern E och lilla O. Denna vecka åkte vi till Lovisa där E skulle framträda i lyceet, intervjuas av X Factor vinnaren Tika Sevón Liljegren. Första gången jag färdades med bolaget OnniBus!

Sen har det varit sessionerna med energiska fysioterapeuten Sandra på Eira. Nej, mina knän gillar inte att det är iskallt och slaskigt om vartannat på detta sätt. Men de kämpar på!

Sista gången jag har möjlighet att ta del av arbetsplatsens utmärkta hälsovårdspaket – det är check-up både hos gynekologen och ögonläkaren.

Otroligt skönt också att kunna sticka sig in på Ateneum mitt på dagen när man har en halvtimme ledig – Museikortet möjliggör ju också korta och improviserade besök.

Lunchen erbjöd också något nytt för mig: Poké Bowl – fick en chans att öva äta med pinnar – först i slutändan grabbade jag tag i gaffeln.

I morgon ska jag fortsätta mitt solitära projekt ”se klassiker på de finska teaterscenerna”. Först blir det Tre systrar på Nationalteatern, sen borde jag boka biljett till Körsbärsträdgården på Stadsteatern. Har vi Strindberg och Ibsen på kommande nånstans, tro? Hittills har jag avverkat Onkel Vanja och Julia och Romeo (jo den trendiga nytolkningen hette så).

I dag blir det ärtsoppa och pannkaka på Café Menita i närköpcentret. Att luncha där varje vecka har blivit en rutin.

Så får vi se vad herr O hittar på i dag. Jag vill också bli lika glad som han när jag får syn på mig själv i spegeln. Även om förvåning kan vara det första intrycket!