För resan till Stockholm, alltså! Med uttrycket i rubriken avtackas man ju alltsomoftast i västra grannlandet dessa dagar. Snällt. Jo. Man blir ju alltid själv lite språkligt annorlunda under besöken till forna fosterlandet. Har nån språkvetare undersökt denna metamorfos? ”Ja, ooo jaa, oo jaa” …

Vi kryssade alltså till Stockholm, dottern, O och mommen. Vi åker alltid Viking, det är riktiga båtar det, tycker jag. O blev genast i farten i lekrummet – det är åldersgräns 2 år i bollhavet, men är man solokvist på plats går det väl att testa konceptet!

Smörgåsbord har jag inte ätit på länge på båtarna – men det var bra! Kaotiskt, men läckert! O åt lite småbitar från barnbordet, han fick nys på många godsaker under denna resa – plättar, våfflor, kanelbulllar .. O vinkar glatt åt folk, han är en supersocial människa som alltid bondar med omvärlden.

Hotell Kung Carl är kanonbra! Vi fick världens rum högst upp i taknivå:

I rummet fanns babysäng för O och därtill en liten länstol, tre mjukisdjur väntade på den lilla resenären.

Sen bara vandrade vi omkring, som man gör i ”stolta stad”, kära Stockholm! Vi åkte också ut till Waldemarsudde, det var prerafelitutställning där, Och solen bara strålade!

Stockholm är under väldig uppbyggnad, som vi märkte i somras, inte minst Slussen-området. Men sen finns fina Östermalm t.ex. där man sitter på märkliga kaféer som Café Saturnus där vi mellan inmundigandet av en härlig lunch kollade in ett antal Svensk Damtidning-profiler. Och O firade kanelbulledagen i förtid med kaféets enorma produkter!

Shopping, strosande i solskenet, vad kan man mer begära. Tack personalen på Kung Carl och alla härliga Viking-anställda – inte för att ni läser mommens blogg. Men detta må vara en rekommendation!

Och solen sjönk så skön i havet båda kvällarna – vilken härlig minibreak!