Erfar av de digitala tidningarna att Finnkinos webbsida kraschat inför anstormningen hågade Frozen 2-tittare. Jag kan tänka mig att det är ruljans lite här och var i dag – väldigt mycket reklam om realisationer har nått en.

Vi på Sökögränden sitter hemma. Jag tänker inte öppna mitt festboksmanus i dag. Det är ju bara annandag – och egentligen ville jag besöka kyrkan som är så fint rödsmyckad martyren Stefanus till ära.

I dag orkar vi inte. Den segdragna förkylningen släpper inte – särskilt maken är febrig och matt och hängig. Som den gode lärare han är har han sparat alla sjukor till jullovet.

Julaftonen var fin hemma hos dottern, god mat, smällkarameller, barnen i full fart – och nuförtiden kan man ju lätt ta bussen hem för den går söndagstrafik på julafton.

Men väl hemma blev festdagens final inte riktigt idealisk. Maken drabbades av en allergiattack som tydligen byggts upp sakteliga av olika element – ett av dem julgranen. Julen är ju en dundercocktail av allergener. Också saker som annars är neutrala kan i kombination bidra till att det hela slår över. Han fick lägga sig – och effekterna satt i långt in på juldagen.

Jag satte på diskmaskinen – och minsann fick inte det numera nyckfulla eländet för sig att trilskas mitt i julenatten – vägrade släppa ut vatten. Det blev ösande och sköljande för hela slanten innan jag kom i säng.

Nästa morgon utförde den något uppiggade maken de manipulationer reparatör nummer 2 denna höst lärde honom. Både gubbe och maskin fungerade bra hela dagen då vi ju traditionsenligt firade S födelsedag här hos oss. Jubilarens matönskemål var chicken nuggets och pommes frites med dippsåser och ketchup.

I dag tar vi det lugnt och dukar upp lite matrester på eftermiddagen. Barnbarnen hör till de lyckliga som får avnjuta Frozen 2 på lokala biografen.

Det blir Netflix och böcker och tidningar och en rejäl tupplur.

I morgon börjar vardagen igen. Men i dag är helg!

Undrar vad som gömmer sig bakom diskmaskinens lucka när jag ska öppna den om en stund? Det lönar sig ju inte att skaffa en ny maskin nu när vi i rappet ska utsättas för rörremont och måste byta ut det mesta.

Vardagssorgerna glöm dem alla! Lättare sagt än gjort!

O gillade lilla lysande julstaden. Som förväntat!