Så drog arbetsveckan igång igen – på sätt och vis. Maken har placerat sig vid datorn i arbetsrummet och jag sitter i köket och tittar ut genom fönstret. Alltemellanåt snöar det, sen tittar solen fram och så snöar det lite till.

Tisdagen denna vecka har blivit måndag före mig – veckans tristaste dag. ”Jag går in nu”, ropar maken, vilket betyder att han inleder lektionen och jag inte ska gå omkring och sjunga eller nysa eller på annat sätt ta plats i ljudlandskapet. Vi har ju bara en dörr i vår lägenhet (den till toaletten) vilket inte är riktigt optimalt i dessa dagar. Får jag ett telefonsamtal under skoldagen får jag alltså dra mig in på ”tuppen”.

Vad mer är på gång? På matsedeln står lite rester från frysen samt det sista av gårdagens gulasch. I TV ska Howard´s End börja ikväll, ett tillskott i raden underhållning. En intressant dokumentär om Kungliga smycken på SVT Play ska jag se andra delen av i dag. Och diverse annat.

Snart har jag läst slut Gösta Berlings saga, i Selma Lagerlöf-biografin har författarinnan just begett sig på resa till Jerusalem, vilket betyder att jag får plocka fram Jerusalem, del 1 ur hyllan som nästa – det är mycket mer spännande att läsa böckerna med kunskap om tillblivelsehistorian!

Men först ska jag röja upp i stugan, bädda och fylla diskmaskinen och vika tvätt. Klockan 11.30 ska det serveras lunch.

Och snart är det onsdag och vi är mitt i veckan.

Vy från mitt vanligaste tillhåll dessa dagar.