Det är ju knappt man vågar nämna dem, de små ljusglimtarna som nu är i sikte. Märker att jag under våren rubricerat mina inlägg med ord som ”missmod” och ”misströstan”, uff. Nu kan man ta sikte på 1.6 då allehanda viktigt börjar öppnas, bibliotek, museer, ja rentav restauranger.

Många OM och EVENTUELLT i vägen än. Och försiktiga varningar att restriktionerna kan återkomma. OM.

En annorlunda sommar blir det i alla fall. Resan till Palma de Mallorca är inställd, flygbolaget har ju i det närmaste stupat omkull rentav. Inte vågar man hoppas på kryssningar till Tallinn eller Stockholm heller.

Men en god sak medför detta: att man är på plats och vattnar balkongblommorna alla veckor hela sommaren. Så nu tar vi ut allt av detta. Understöder blombutiker och handelsträdgårdar och släpper loss all blomsterkraft vi kan.

Jag rev ut artikeln ”Här trivs vi bland blommor och blad” häromdagen. Kan inte se mig mätt på balkongträdgården Markus och Christophe skapat på Kungsholmen i Stockholm.

Ja! Det där kan jag också satsa på! Hela sommaren lång.

I dag ska jag börja med att odla tre olika sorters basilika. Kanske gror ingenting – men det kvittar lika! Vi odlar lite till!

Drömmarna nu är mindre och mer hanterliga. Maken hoppas på att bruksmiljön i Fiskars ska öppna dörrarna – och han ska få inhandla nån ny fin liten kniv. Han samlar på såna.

Jag skulle gärna göra utfärder till Åbo och Fredrikshamn, bo på hotell rentav – vilken dröm. Men först väntar jag på den dag då man igen får lägga in beställningar på biblioteken. Jag har en hel rad titlar på min lista.

I dag skiner solen, varannan dag tenderar vara mulen och snålblåsig. Men Ciceros kommentar jag redan tidigare nämnde i bloggen, den om att allt du behöver är ett bibliotek och en trädgård, det ordet står sig gott i alla väder!