Flera skyltar i butiksfönstren på Kungsgatan i Ekenäs uppmuntrade sommargästerna med detta budskap. Som man ju hoppas på. Men vissa dagar känns detta ”bra” lite tveksamt och fjärran .

Nu har vi kommit in i juli, födelsedagsmånaden. Vi har redan gjort den årliga utfärden till Västnyland, besökt Fiskars, farmors barndomstillhåll, kört igenom Antskog, mammas barndomstillhåll och kontrollerat att anfadern kammakarens grav i Ekenäs fått den beställda sommarvården.

Jodå, men den fina blomman hade allt torkat i hettan – fast det lär ha ordnat sig nu efter de senaste dagarnas ösregn.

Edvin Gotthard och hans Edla Malvina, kanske borde jag satsa på putsning av stenen och förgyllning av namnen? Men nej, de pengarna kan gå till understödande av nån välgörenhet istället. Det tror jag paret nedan hade tyckt också.

Nu har maken också kommit in i sommartrallen och vi sitter långt in på småtimmarna med våra korsord, paddor och böcker.

Man får passa på att gå på museum nu innan andra vågen av nåt slag slår till. I går var det Ateneum, i dag blir det Gyllenbergs.

Det gäller givetvis att läsa vad experterna spår om pandemins framfart för att veta hur man ska bete sig, men det är ju absolut ingen samstämmig linje i den rapporteringen och ingen tröst står att finna i profetiorna. Man får ta dagen som den kommer – och fylla den med det roliga man kan. Ikväll blir det mys och mat med barnbarnstrion, t.ex.

Allt kommer att bli bra. Vad det lider. Det hälsar den lilla bokhandeln på Kungsgatan i Ekenäs. Men lite konkret ”bra” hade det varit om de också haft Stora finlandssvenska festboken i sitt annars mångsidiga sortiment! Ping på er!