En koll i bloggminnet visar att jag redan skrivit en text med rubriken Mulna måndagen – och en rubricerad Glad måndag. I dag är det en måndag av den mulna sorten.

Och vad ska vi nu hitta på! Läste nyss att Melania Trumps dagar nuförtiden går ut på att bevista ett spa, äta lunch, mera spa och sen middag med Donald.

Jag kan inte yttra mig fördömande om den livsföringen för jag gör knappt mer jag heller. Inget spa förstås och jag kokar maten själv. Men nån större nytta gör jag inte.

Minns hur folk två år sedan frågade mig vad jag skulle göra efter pensioneringen. Det var underförstått att nån sorts karriär B förväntades. Engagemang av någon form. Akademikern ska fortsätta skriva och läsa och hålla föredrag. Hålla igång.

Jag känner att jag skrivit alla böcker jag velat skriva. Det kan ju hända att det blir nåt föredrag en vacker dag när Coronan avtar. Och läser gör man ju. Men jo nej.

Kanske man vaknar till nytt liv den dag allt blir friare igen. Kanske man anmäler sig till kurser och föreningar och aktiviteter. Simmar och yogar och går på. Rusar på teatern och operan, reser och upplever.

Eller kanske inte.

Det här var nu en riktig måndagsblogg. I morgon är jag lite gladare när veckans fasta punkter med barnbarnsträffar faller in. Och himmel – jag har ju bokat storutställningen Repin på Ateneum till fredag. Och sen blir det vapplunch – hur ska det gå att sitta på fin resturang och äta tre rätter?

Nu ska maken och jag äta vardagslunch och sen ta en liten promenad. Och sen blir det omsider dags för middag och sen är det snart läggdags.

Nog blir det bra.

Köksbordsråddet är extra skarpt i konturerna fotograferat med nya mobilens fina kamera.