”Putsa och feja, fixa och greja, filter och olja”. Så stod det länge på en reklamskylt i ett fönster i Ekenäs. Jag minns ju bara ramsor och trams nuförtiden, men det minns jag desto bättre. Det var väl rimmet som kom av sig i sista raden som fastnade speciellt.

Hursomhelst är det just det jag håller på med nu, putsar och fejar, fixar och grejar. Putsa ugn, rensa avlopp, frosta av frys, tvätta golv, tvätta byke står det bland annat på dagens to do-lista.

I allt detta stökande märker jag hur nedslitna vår badrumsinredning och köket är. Det gör mig välvilligt ställd till höstens rörreparation och köksbyte. Och tacksam för att allt hållit så här långt – fingers crossed – ty vi har ju ingen aning om hur länge sen alltihop installerats – vi bor ju själva här på åttonde året.

Jag putsar med tanke på att barnbarnen T och S ska övernatta här i morgon, vi ska fira Eurovisionskväll. Det blir meny helt enligt gästernas val, vi ska handla tillsammans först. Sen senaste övernattning har T som snart fyller 15 börjat dricka kaffe och S, 12 år, har fått smak på läsk. O, 2,5 igår, får vänta ett tag på övernattning – men vi två har ju i sanning gemensamma ESC-minnen från Tel Aviv två år sedan när vi hakade på mammas jobbresa. Dem får vi diskutera när han vuxit till sig lite.

Lite fejar jag också för att jag kommit till skott med att inbjuda till damträff om några veckor. Vår lilla skara följer ju väl de påbjudna direktiven och vi är alla vaccinerade, några av oss till och med två gånger. Det känns roligt att lite fundera på menyer och dukning igen. Maken får provsmaka nånting i pajväg i kväll.

Kommunalval stundar – och jag är full av beundran för alla de FB-vänner – pensionerade sådana – jag ser ställa upp som kandidater. Otroligt käckt! Jag skulle varken ha kraft eller kunskap själv. Seniorerna är förvisst en resurs och en kraft!

Jag tycker det är utmanande att ens ta ställning till valmaskinernas frågor. Men då röstandet på lokalplanet känns oändligt viktigt har jag gett mig i kast med ett antal. Och luskat fram en kandidat! Ska bli skoj att tåga till valurnan igen!

Sen är det andra vaccindosen som hägrar – och nu aviseras att vi 65 plussare som fick Astra Zenecas vaccin förra varvet ska få välja vad vi föredrar andra omgången. Fördelar och nackdelar presenteras i ett enda virrvarr och jag är säkert inte den enda som varken vet ut eller in.

Jag tänker inte välja för jag har ingen kunskap därtill. Dom får pricka mig med det som finns för tillfället. Maken är redan klar, med två doser av det misstänkliggjorda AZ. Andra sprutan gav inga biverkningar att orda om.

Nåja, tillbaka till de husliga göromålen! Vi tar lunch från strandrestaurang Alkan på Klobben idag. Ska jag välja köfte eller auberginelasagne idag? Krögaren har ju faktiskt börjat baka eget bröd till sin kebab också ….

Dagens kvistiga fråga!

Oj oj vilken rysare i natt! Blixtar och dunder och glädjerop landet över när det i sista sekund blev klart att Finland är med i ESC final! Så mycket roligare att titta när man har egna laget med i spelet. Fast vinna får för min del gärna både Italien och Island!