Fast det snusförnuftiga ordspråket påstår annat vidhåller jag att det finns dåligt väder. Och det är i dag det. Det droppar och öser, tycks också blåsa och temperaturen är inget att hurra för.

Det vore läge för ett biobesök.

Men.

Alkan meddelar att strandkafeet är stängt, ingen kebab i dag.

Det får bli Akademiska bokhandeln och lunch på Stockmanns vind. Inget dåligt alternativ, fast en naturpromenad givetvis suttit bättre.

Sen blir det TV och Netflix. Livet går på repris nu vad gäller många tv-serier, speciellt. ”All Creatures Great and Small” – minns ni den? Serien baserad på veterinären James Herriots böcker. 87 avsnitt nu tillgängliga. En nyinspelning presenterades ett tag sen, men jag kan bara säga: denna lätt bleknade 70-talsversion är guld.

Kanske törstar jag feelgood i dessa tider, kanske är jag lättroad. Men underskatta aldrig värdet av ett hjärtligt skratt!

Beta av bokhögarna är givetvis på programmet varje dag. Också där går livet delvis på repris. Läste den nya biografin om Kaari Utrio och fick ett nytt intresse för hennes stora och varierande produktion. Jag läste mycket Utrio i ungdomen och har en stor respekt för välskriven underhållningslitteratur.

Det var nästan en chock att läsa hur mycket nedlåtande kritik hon fått i sina dagar, hur många snyrpade näsor hon mött.

Blev en tur till Röda korsets utomordentligt välsorterade loppis Kontti. Där mötte mig Utrio-böcker i långa led och jag valde två volymer för 2 euro styck. Jag kan ju återgälda dem till Kontti senare och köpa några andra.

Fast det inte är skillnad på årstid för en pensionär tycks jag fortfarande samla på mig sommarläsning i lockande högar.

Men när hösten kommer vore det kanske dags att bekanta sig med något nytt – om det går att krypa ut ur coronabubblan.

Lära sig något nytt – rentav?

Ruggigt på balkongen i dag, pelargonerna kurar ihop sig. I går såg jag första svalan – och jo denna svala gör minsann sommar!