Mitt i flyttrumban har vi firat lite morsdag. Gått på morsdagsgudstjänst i Esbo domkyrka. T: s kör sjöng och därtill framförde en ung tenor en hjärtknipande version av, just det, ”Mor lilla mor”. Både mormor och gammelfarmor fick rosor, som alla mammor i kyrkan.

Och jo, som ofta påpekats nu, det är inte helt rätt. Dagen har blivit en påminnelse om både barnlöshet och längtan efter bortgångna mödrar. Men en mor behöver inte vara biologisk, det vet jag så väl.

Kära moster satt med på många restaurang-morsdagsluncher efter det att hennes syster, vår mamma dött. Det skulle inte ha fallit oss in att protestera när hon av personalen tilldelades ”rosen till mormor”. Ingen kunde vara en bättre extra-mamma än hon var för oss, hela sitt liv.

Barnbarnen har i dag fått hem mor från det långa Eurovisions-arbetspasset i Köpenhamn. Själv fick jag av maken en perfekt present i flytt- och röjar-tider – ett mini-multi-verktyg!

Svärmor verkade riktigt nöjd med att få en outing från seniorboendet. Det blev sightseeing i våra nya knutar i Sökö och god lunch på församlingshemmet efter T:s uppträdande. (Vår nya hemförsamling verkar präglas av en ljus stämning, gläds åt den!)

Och solsken har det varit hela dagen!

20140511-162421.jpg